Meny

Kollega av Honduras-aktivist drept

En kollega av Honduras' kjente miljøaktivist Berta Cáceres (bildet), som ble drept tidligere i mars, er også skutt. Foto: Juan Carlos Ulate / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tegucigalpa (NTB-Reuters): En kollega av Honduras' kjente miljøaktivist Berta Cáceres, som ble drept tidligere i mars, er også skutt.

Nelson García (39) ble drept tirsdag av minst to ukjente gjerningsmenn nær sitt hjem i San Francisco de Yojoa, 13 mil nordvest for hovedstaden Tegucigalpa, opplyser en talsmann for politiet.

García var medlem av den samme miljøvernorganisasjonen som Cáceres ledet og som blant annet kjempet mot ødeleggelse av naturressurser der urfolk bor.

En talsmann for organisasjonen sier at García ble skutt etter en uoverensstemmelse med lokale grunneiere.

Den 43 år gamle læreren Berta Cáceres ble drept tidligere denne måneden av to menn i sin bolig i La Esperanza.

Cáceres hadde fått en rekke drapstrusler. Hun fikk miljøprisen Goldman i fjor for innsatsen mot byggingen av en stor demning som kunne ha fordrevet flere hundre medlemmer av det innfødte Lenca-folket. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus