Flere promillekrasj i løpet av natten

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire førere kjørte av veien og tre krasjet på forskjellige steder i landet i løpet av natten. Alle mistenkes for promillekjøring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Natten begynte lovende, da politiet i Søndre Buskerud rundt klokka ett kunne melde at 24 sjåfører var blitt i stoppet kontroll og at ingen av dem hadde promille. Deretter kom det meldinger om trafikkuhell knyttet til promille på løpende bånd fra landets politidistrikt.

Politiet i Agder måtte i løpet av natten søke etter to mistenkte promillesjåfører. Den ene – en 31 år gammel mann – skal ha kjørt i et tre ved Lundeveien i Farsund i 4.30-tiden. Den andre – en 34 år gammel mann – skal ha krasjet med en parkert bil på Skarpeneset i Mandal rundt klokka 02.30 og stakk av fra stedet.

Begge mennene ble sporet opp og pågrepet i løpet av natten.

I Jernbaneveien i Bodø krasjet en privatbil med en drosje en stund etter klokka fire. Politiet kunne melde at én person ble lettere skadd, og at føreren av privatbilen mistenkes for promillekjøring og kjøring uten førerkort.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bil «hoppet» flere meter

Rundt klokka fem meldte politiet i Søndre Buskerud om en episode hvor en bil hadde kjørt av veien i Kongsberg: «Bilen trolig kommet kjørende fra Kongsberg retning Skollenborg. Kjørt ut i en kurve, hoppet over en skrent på 3-4 m, og landet på siden. Mannen som kjørte bilen blir tatt med til sykehuset for sjekk. Det er mistanke om promillekjøring», skrev politiet på Twitter.

I 3-tiden forsøkte en bilist å unndra seg kontroll i Tromsø. Han kjørte seg fast i en midtrabatt og ble pågrepet av politiet. Også han mistenkes for promillekjøring.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Follo fant politiet bil i grøfta ved Glørudveien i Eidsberg rundt klokka to. Føreren ble sporet opp et stykke unna, og var ifølge politiet ikke edru. Det samme gjaldt en traktorfører som kom kjørende forbi ulykkesstedet, og som politiet også bestemte seg for å sjekke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: To familiemedlemmer mistet lappen på E6

Motorsykkel funnet

På lørdagskvelden avdekket politiet i Follo også en annen promillesak etter å ha funnet en motorsykkel som hadde kjørt av veien ved Båstad i 22-tiden. Føreren ble sporet opp i boligen sin med promille og kjørt til legevakt for blodprøve.

En annen sjåfør ble funnet i bilen sin på E16 sør for Hønefoss klokka 1.19. Han hadde kjørt av veien og ble kjørt til sykehus for sjekk. Sjåføren mistenkes for promillekjøring og kjøring uten førerkort.

I tillegg til disse episodene har politiet rundt om i landet meldt om flere andre tilfeller av promillekjøring, hvor utfallet ikke har vært like dramatisk.

Les også: De seks største skandalene i bilbransjen