Meny

– Obama til London for å advare mot brexit

Barack Obama vil trolig be britene om å stemme for å bli i EU. Foto: Gary Cameron / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama kommer i april på besøk til Storbritannia, der han vil oppfordre folket til å støtte fortsatt EU-medlemskap, skriver The Independent.

I juni holder Storbritannia folkeavstemning om hvorvidt landet skal bli værende i EU eller ikke. De fleste meningsmålinger viser at folket er delt, og at mange fortsatt ikke har bestemt seg.

Ifølge The Independent får statsminister David Cameron drahjelp på ja-siden av Obama. Den amerikanske presidenten deltar på en teknologimesse i Tyskland sent i april, og en kilde i den britiske regjeringen sier til avisen at Obama vil komme til London i forbindelse med den turen.

– Det ville vært ganske sjokkerende om han ikke ber velgerne om å bli i EU, sier kilden.

Innsikt:  Hva skjer om Storbritannia forlater EU?

Det hvite hus ønsker ikke å kommentere saken. På forespørsel fra nyhetsbyrået Reuters ville heller ikke Camerons administrasjon kommentere avisens opplysninger.

Obama har tidligere uttalt at han mener Storbritannia bør bli i EU om nasjonen vil beholde sin globale innflytelse. I et intervju med BBC i fjor sa han at EU har gjort verden tryggere og mer velstående, og at britisk EU-medlemskap «gir oss mer tillit til kraften i det transatlantiske samarbeidet».

Les også:   Vil slippe migrantflom løs på Storbritannia hvis de forlater EU

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus