Fransk trussel mot Brexit:Vil slippe migrantflom løs på Storbritannia hvis de forlater EU

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrike vil sørge for at migrantleiren «Jungelen» havner i Storbritannia hvis britene velger å gå ut av EU, advarer den franske økonomiministeren Emmanuel Macron.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå tar Frankrike i bruk migrant-kortet for å få britene til å forbli i EU.

– Den dagen forholdet mellom oss rakner, vil ikke migrantene lenger forbli i Calais, og finansfolkene fra London vil ikke få like god adgang til oss.

Det er advarselen den franske økonomiministeren Emmanuel Macron kom med til britene i Financial Times i dag, foran den britiske folkeavstemningen 23. juni om utmelding av EU - «Brexit».

Les også: London-ordfører gir medvind til britisk neiside

Jungelen over Kanalen?

Ved inngangen til tunnelen som går under Den britiske kanal, utenfor byen Calais, er det som kjent tusenvis av håpefulle migranter som prøver å snike seg over til England på lastebiler.

Franske myndigheter er i ferd med å fjerne deler av den uformelle og elendig utstyrte migrantleiren kalt «Jungelen». Men ingen tror migranter som for enhver pris ønsker seg over til England, vil bli borte av den grunn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Migranter i Calais utsettes for mishandling

Skremsel kan bli virkelighet

Nå har Storbritannia en avtale med Frankrike om at britene kan kontrollere sin grense på fransk side av kanalen. Dette vil det bli slutt på i tilfelle britene velger Brexit, gjør Macron klart.

Ifølge Financial Times har statsminister David Cameron blitt kritisert for skremselspropaganda av EU-skeptikere i eget parti, når han tidligere har sagt at «Jungelen» vil flytte fra franske Calais til Storbritannia hvis det blir flertall for utmelding av EU.

Nå bekreftes hans uttalelse offisielt fra fransk hold.

Les også: Migranter forsøkte å storme terminal til kanaltunnelen