United tapte med ti mann i 65 minutter

Juan Manuel Mata fikk se det røde kortet etter 25 minutter i Manchester Uniteds kamp mot West Bromwich. Foto: Darren Staples Foto: NTB scanpix

West Bromwich utnyttet at Manchester Uniteds Juan Manuel Mata pådro seg to gule kort før halvtimen var spilt og vant 1-0 på hjemmebane.

Manchester United kunne for alvor blande seg inn i kampen om mesterligaplass med seier mot WBA etter at Tottenham og Arsenal spilte uavgjort lørdag, men Mata gjorde mulighetene for tre poeng små fra start av.

Spanjolen, som i forrige kamp var lagets kaptein, hindret i det 24. minutt Darren Fletcher i å ta et hurtig frispark og fikk se det gule kortet. To minutter senere kom han altfor sent inn en takling, og dommeren viste 27-åringen et nytt gult kort. Midtbanespilleren måtte derfor ta en tidlig dusj.

I resten av den første omgangen klarte ikke vertene å utnytte overtallet. Et kampbilde der WBA må være det førende laget og motstanderen ligger dypt, er absolutt ikke et drømmescenario for manager Tony Pulis, men hjemmelaget fikk uttelling for ballinnehavet til slutt.

Etter 66 minutter fikk Salomón Rondón avsluttet et innlegg fra Sébastien Pocognoli. Spissen banket ballen i mål bak en sjanseløs David de Gea fra ti meter.

Louis van Gaal forsøkte å mane spillerne sine til å slå tilbake og kapre et viktig bortepoeng, men det ble for tøft. Gjestene fra Manchester hadde på ingen måte sin beste dag på jobben og oppgaven ble ikke akkurat enklere etter Matas utvisning.

United hadde muligheten til å ta sin tredje strake seier, men det endte i tap. WBA har tatt ti poeng på de siste fire kampene og har trolig trygget plassen i ligaen.