Benteke stoppet Liverpools Palace-forbannelse

Joe Ledley (t.h.) jubler etter å ha sendt Crystal Palace i føringen mot Liverpool. Liverpools Jose Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sist Liverpool vant en seriekamp mot Crystal Palace i London var i desember 1997. Søndag så det lenge ut til at den statistikken ville fortsette, men en sen straffescoring av Christian Benteke sørget for at det endte 2-1 på Selhurst Park.

Jürgen Klopps mannskap kom til London etter imponerende 3-0 over Manchester City i midtuka. Tre nye poeng søndag ville sende Merseyside-laget opp på 45 poeng, fem bak de lyseblå fra Manchester på den viktige fjerdeplassen.

På Selhurst Park søndag var det hjemmelaget som startet best. En god avslutning av Yannick Bolasie ble reddet av Liverpools sisteskanse Simon Mignolet sju minutter inn i oppgjøret.

Fire minutter senere smalt det i metallet over Mignolet. Emmanuel Adebayor var høyest av alle på et innlegg, og bare tverrliggeren stoppet vertene fra å ta ledelsen.

Kanonskudd

Det forble målløst fram til pause, men drøye fire minutter inn i andre omgang sørget Joe Ledley for ledelse til Palace.

Yohan Cabaye slo en corner inn foran mål, og etter mye klabb og babb i forsvaret havnet ballen i beina på Ledley på rundt 18 meter. Waliseren takket for muligheten med scoring etter et hardt skudd helt inntil høyre stolpe.

Opphentingen ble vanskeligere for Liverpool etter at James Milner fikk sitt andre gule kort for dagen etter en takling av Wilfried Zaha halvtimen før slutt.

Skled

Med en mann mindre måtte en feil hos hjemmelaget til for at gjestene skulle klare å utligne.

18 minutter før slutt skled Palace-keeper Alex McCarthy da han skulle spille ut, og ballen endte hos Roberto Firmino. Brasilianeren gjorde ingen feil alene med sisteskansen, og det sto 1-1.

Det gikk lenge mot poengdeling, men fire minutter på overtid gikk Christian Benteke i bakken inne i boksen. Dommer pekte på straffemerket, og Benteke avgjorde iskaldt ved å sende keeper McCarthy feil vei.

Dermed sikret Liverpool første borteseier mot Crystal Palace i ligaen siden 3-0-seieren i 1997.