Oxfam: – Aktive land i Syria-konflikten gjør lite for ofrene

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beirut (NTB-Reuters): En rapport fra bistandsorganisasjonen Oxfam viser at flere av landene som bidrar i krigen i Syria gjør lite for å hjelpe ofrene for krigen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland, Saudi-Arabia og Frankrike er blant landene som trekkes fram i rapporten, som kommer få dager før giverkonferansen i London torsdag. De fleste rike land bidrar med mindre enn størrelsen på landets økonomi skulle tilsi, ifølge rapporten.

Russland gir bare 1 prosent av det Oxfam omtaler som landets «rettmessige andel» av bistanden, mens tallet for Saudi-Arabia er 28 prosent. Samtidig gir sistnevnte militær støtte til opprørsgrupper i Syria, mens Russland driver luftangrep til støtte for Assad-regimet. Mens Frankrike har tatt imot 5.000 syriske flyktninger, har landet bare gitt 45 prosent av sin rettmessige andel, skriver Oxfam.

– Det internasjonale samfunnet må minst klare å oppfylle de forespørslene som har kommet om hjelp til flyktningene, sier Daniel Gorevan i organisasjonen. Totalt er det snakk om 8,9 milliarder dollar, men foreløpig er bare 56,5 prosent av dette beløpet kommet inn.

Kuwait har gitt 554 prosent av sin «rettmessige andel», mens tallene for Danmark, Norge og Storbritannia er henholdsvis 318, 385 og 237 prosent. Norge er medarrangør for torsdagens giverkonferanse. (©NTB)