Fortsatt økning i varslede oppsigelser

Selskaper i oljebransjen varsler flere oppsigelser i månedene som kommer.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Selskaper i oljebransjen varsler flere oppsigelser i månedene som kommer. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Antall varslede oppsigelser fra norske arbeidsgivere er tredoblet på ett år. Også i desember fortsatte utviklingen, skriver Dagens Næringsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fersk statistikk fra Nav, som legges fram tirsdag, viser at ledigheten trolig vil fortsette å øke . I september skrev DN at antallet varslede oppsigelser var tredoblet så langt i 2015, sammenlignet med året før, og denne utviklingen har fortsatt ut året.

– Disse tallene gir en klar melding. Varslene om oppsigelser og permitteringer i 2015 er mer enn dobbelt så mange som i 2014. Bare i desember kom det varsler for til sammen 4.200 personer, sier administrerende direktør Sigrun Vågeng i Nav.

Virksomheter som skal si opp eller permittere ti ansatte eller mer, er pålagt å rapportere det inn til Nav. Varslene skal sendes minst 30 dager før de berørte personene får beskjeden. Noen av varslene kan vise seg å ikke bli iverksatt, men for Nav er statistikken likevel en viktig indikator for hva som vil komme av oppsigelser framover.

– Vi ser jo at det ligger an til at de prognosene vi har kommet med for 2016 kan vise seg å holde stikk, sier Vågeng.

Navs prognose innebærer at den registrerte arbeidsledigheten vil bli på 90.000 personer i snitt for 2016, noe som er 10.000 høyere enn snittet for 2015. Av de drøyt 4.000 varslene som kom i desember, var 70 prosent fra oljeutvinning eller industri. (©NTB)

Personvernpolicy