Ung kvinne truffet av rakett i Bergen

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 21 år gammel kvinne slapp med skrekken da hun ble truffet av fyrverkeri på Festplassen i Bergen nyttårsaften.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er bare flaks at jeg ikke ble skadd, sier 21-åringen til Bergensavisen. Dramatikken oppsto da hun krysset Festplassen med en venninne ved 1-tiden, en time etter at alle kveldens raketter for lengst burde vært avfyrt

– Vi la merke til at det var fem-seks personer som skjøt fyrverkeri over Lille Lungegårdsvann. Jeg skvatt litt, fordi de skjøt så nært oss. Men jeg tenkte at det var greit, for de skjøt det ut over vannet, sier kvinnen til avisen. De to venninnene begynte å løpe for å komme seg unna fyrverkeriet.

– Da oppdaget jeg plutselig at den neste raketten var på vei i vår retning. De sparket fyrverkeriet mot oss. Jeg tenkte at det var en kinaputt, men da det eksploderte på beina mine, forsto jeg at det faktisk var en rakett jeg hadde blitt truffet av. Jeg er helt sikker på at de gjorde det med vilje, sier 21-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet melder om en travel natt med flere tilfeller av fyrverkeri som ikke ble brukt på forsvarlig måte.

– Det ble meldt om at yngre gutter og jenter skjøt opp fyrverkeri «på en helt idiotisk måte», sier politiførstebetjent Jan-Tore Heggholmen til avisen om en separat hendelse et annet sted i byen. To personer som stakk fra stedet, ble senere innhentet av politiet.