Guinea erklært fri for ebola

Illustrasjonsfoto: James Giahyue / Reuters / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: James Giahyue / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Guinea ble tirsdag erklært ebolafritt. Mer enn 2.500 mennesker har dødd av viruset i det vestafrikanske landet. Liberia er nå det eneste landet som stadig har smitten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Verdens helseorganisasjon (WHO) og myndighetene som har erklært Guinea fritt for ebola. Et land blir erklært ebolafritt når det er 42 dager siden den siste ebolapasienten enten er erklært frisk eller er død, og det ikke er registrert noe nytt smittetilfelle.

Det er registrert 3.800 tilfeller av ebola i Guinea. 6.200 barn er blitt foreldreløse, ifølge Rene Migliani ved det nasjonale senteret for Ebola-bekjempelse.

I alt har det vært registrert 28.600 tilfeller, og 11.300 har dødd av viruset siden epidemien brøt ut for snaut to år siden, ifølge tall fra WHO. De aller fleste tilfellene har vært registrert i Guinea og nabolandene Liberia og Sierra Leone.

Sierra Leone ble friskmeldt i november. Liberia ble erklært fritt for ebola både i mai og september i år, men begge ganger dukket nye tilfeller opp. Liberia har ikke registrert noen nye ebolatilfeller siden november, og dukker det ikke opp flere, vil landet som det siste bli erklært ebolafritt i januar.

Personvernpolicy