En av sju mener Norge har tatt imot for få flyktninger

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

14,6 prosent svarer i en meningsmåling at de synes Norge har tatt imot for få flyktninger i år. 37,6 prosent synes vi har tatt imot for mange.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gruppen som svarer «passelig mange» på spørsmålet om Norges mottak av flyktninger, utgjør den største gruppen, med 43,1 prosent, viser en måling utført av Sentio for Klassekampen. 4,7 svarer «vet ikke».

Les også: Økt skepsis til flere flyktninger i Sverige

Linda Lund er en del av gruppen Refugees Welcome to School og er en av mange tusen som i løpet av året har meldt seg som frivillig for å hjelpe de rundt 30.000 asylsøkerne som har kommet til landet i år. Hun tror ikke nordmenn vil bli mer skeptiske til flyktningene etter hvert som tida går, heller tvert imot:

– Folk blir mer positive til flyktningene når de blir kjent med dem og forstår hvorfor de kommer hit, sier hun.

Les også: Opposisjonen reagerer på språkkrav fra Høyre

Sentios måling viser at det er store variasjoner mellom de ulike partienes velgere. 85,5 prosent av Frp-velgerne mener det har kommet for mange til landet, mens tallet er rundt 11 prosent blant dem som stemmer SV eller De Grønne. Nesten annenhver SV-velger – 48,8 prosent – mener Norge har tatt imot for få flyktninger.

Les også: Flyktningspørsmålet splitter Norge

Menn mener i større grad enn kvinner at Norge har tatt imot for mange, 43,6 prosent mot 31,5 prosent.

Personvernpolicy