Flere alvorlige hendelser på norsk sokkel

Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det har vært nære på at liv gikk tapt på norsk sokkel i år, ifølge Petroleumstilsynet. Mer enn dobbelt så mange uønskede hendelser er etterforsket i år, sammenlignet med fjoråret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det har vært veldig nære på noen ganger. Det var fantastisk at det gikk så bra som det gjorde med en mann som falt over bord fra Scarabeo 8. En kollega så det som skjedde og fikk kastet ut en redningsbøye. Dette var i februar, det var kaldt og mørkt, og mannen hadde ikke på seg annet enn arbeidsklær, sier pressekontakt Eileen Brundtland i Petroleumstilsynet til Stavanger Aftenblad.

Les også: Robert Eriksson (Frp) har skapt mer uttrygghet i norsk arbeidsliv

Det har ikke vært en dødsulykke på norsk sokkel siden 2009, og tilsynet har ikke registrert det de kaller «en storulykke» siden 1990. Men det har altså vært flere hendelser i år som kunne endt betydelig verre enn de gjorde.

Tilsynet har satt i gang ni granskinger i 2015. Fem av dem er avsluttet. En av sakene som ikke er avsluttet, er en gasslekkasje på Gudrun-feltet, som ifølge Statoil selv potensielt kunne endt i en storulykke.

– Vi er i sluttfasen med Gudrun, som er en omfattende gransking. Det har tatt tid å kartlegge hendelsesforløpet og identifisere utløsende og bakenforliggende årsaker, sier Brundtland.

I april sammenfatter tilsynet sikkerhetsåret 2015 i en årlig rapport. (

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus