Cameron vil ha kvinnelige soldater i strid neste år

Også Storbritannia er klar for å la kvinnelige soldater delta i alle stridsenheter. Foto: Eric Vidal / Reuters / NTB scanpix
Også Storbritannia er klar for å la kvinnelige soldater delta i alle stridsenheter. Foto: Eric Vidal / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Statsminister David Cameron ønsker at kvinnelige britiske soldater skal trene til å kunne kjempe på frontlinjen i løpet av 2016, skriver The Telegraph.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisen har Cameron bedt Storbritannias forsvarsdepartement om å klargjøre for at kvinner kan sendes i strid på bakkenivå innen utgangen av 2016. Det skjer etter at USA tidligere i måneden åpnet for å la kvinnelige soldater delta i alle stridsenheter.

– Forsvarsministeren (Michael Fallon) og jeg er enige om at vi ønsker å åpne alle våre stridsroller for kvinner i 2016, sier Cameron.

– Vi har allerede fjernet en rekke barrierer blant våre væpnede styrker gjennom innføringen av kvinnelig ubåtpersonell og at vi har kvinner i høyeste rangering innen alle forsvarsgrener. Vi burde avslutte jobben neste år og åpne opp stridsenhetene for kvinner, legger statsministeren til.

Kvinnelige soldater utgjør omtrent ti prosent av Storbritannias væpnede styrker. På nåværende tidspunkt er kvinner utelukket fra stridsenheter som primært har som rolle å «nærme seg og drepe fienden».

Personvernpolicy