Hammond: – Syria-resolusjonen et stort skritt framover

Storbritannias utenriksminister Philip Hammond.
Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB scanpix
Storbritannias utenriksminister Philip Hammond. Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

London (NTB-AFP): Storbritannias utenriksminister Philip Hammond mener FN-resolusjonen som støtter fredsforhandlingene i Syria er et langt steg i riktig retning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veikartet for fred i Syria, som fredag fikk støtte av FNs sikkerhetsråd, tar sikte på fredsforhandlinger og våpenhvile i Syria så snart som i januar. Hammond mener det er på høy tid at syrerne får politisk overgang bort fra Bashar al-Assads blodige regime.

– Syria har altfor lenge vært verdens største humanitære og sikkerhetsmessige krise. Det internasjonale samfunnet har nå samlet seg i arbeidet med å ende borgerkrigen, og det har banet vei for samtaler mellom partene i Syria.

– Denne resolusjonen gir oss en tidsplan og en tydelig vei framover. Det gjenstår selvfølgelig mange utfordringer, men verden har tatt et stort skritt på veien mot å løse krisen i Syria, sier Hammond.

Han var blant de 17 utenriksministrene som deltok på fredagens møte i Sikkerhetsrådet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus