Politimestrene får rapportplikt om asylbranner

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Riksadvokaten har pålagt politimestrene å innrapportere til Kripos alle branner eller branntilløp ved planlagte eller etablerte asylmottak som kan være knyttet til innvandringsmotstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter flere branner ved ulike asylmottak i det siste, ba Riksadvokaten Kripos om en nærmere oversikt over branner ved norske asylmottak i 2015.

Kripos opplyser i svarbrevet til Riksadvokaten at de har registrert seks branner som kan være relevante. Kripos sier samtidig at det ikke har kommet fram «informasjon som tilsier at de er påsatt av samme personer eller av personer med tilknytning til samme miljø». Riksadvokaten vil derfor ikke pålegge sentralisert etterforskning i disse sakene,

– Skulle det vise seg at to eller flere av ovennevnte etterforskninger eller andre nye saker retter seg mot samme personer eller miljøer, eller situasjonen for øvrig eskalerer, vil spørsmålet måtte vurderes på nytt, skriver riksadvokat Tor-Aksel Busch i et brev til Kripos og politimestrene.

– Riksadvokaten forutsetter at sakene gis den nødvendige prioritet og oppfølging lokalt, og minner om viktigheten av å sikre en god åstedsundersøkelse, understreker Busch. (©NTB)