Meny

Terrorrammet band avlyser i Oslo

Eagles of Death Metal under en rockefestival i Los Angeles i oktober. Sist fredag havnet gruppa midt i terroren da IS-terrorister blant annet slo til mot konsertsalen Bataclan i Paris der de opptrådte. Foto: Stringer / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rockebandet Eagles of Death Metal har som ventet avlyst den planlagte konserten på Sentrum Scene i Oslo 26. november.

Bandet spilte i konserthallen Bataclan i den franske hovedstaden sist fredag kveld da væpnede menn stormet bygningen og begynte å skyte. 89 mennesker ble drept og mange alvorlig såret i massakren.

Alle bandmedlemmene kom seg i trygghet etter angrepet, men flere i bandets krets ble drept.

Bandets Europa-turné skulle etter planen avsluttes i Portugal 10. desember, men allerede lørdag opplyste konsertarrangør Nous Productions at bandet stanset turneen og isteden ville reise hjem til California.

Les også: Russland varsler «fri jakt» på IS' tankbiler

Skrekkslagne

Rockefeller i Oslo bekreftet onsdag at bandets konsert på Sentrum Scene 26. november er avlyst.

Bandet skriver i en uttalelse onsdag at selv om de nå er i trygghet hjemme, så er de fortsatt skrekkslagne og prøver å forstå hva som skjedde i Paris.

– Våre tanker og hjerter er først og fremst hos vår bror Nick Alexander, våre venner i plateselskapet Thomas Ayad, Marie Mosser og Manu Perez, og alle venner og fans hvis liv ble tatt i Paris, ved siden av deres venner, familier og kjære, skriver bandet.

Les også: – Mistenkt hovedmann i Paris-angrepet ikke pågrepet

Står sammen

Bandet sier de er lenket sammen med ofrene, fansen, deres familier, Paris' innbyggere og alle som er rammet av terrorismen.

– Vi er stolte av å stå sammen med vår nye familie, nå forent gjennom et felles mål om kjærlighet og medfølelse, skriver bandet og sender en takk til det franske politiet, FBI og både franske og amerikanske myndigheter.

– Og spesielt alle som var sammen med oss der terroristene slo til, som hjalp hverandre så godt man kunne under denne utenkelige prøvelsen, og som nok en gang beviste at kjærlighet overskygger ondskap.

Rockefeller opplyser at de som allerede hadde sikret seg billetter til neste ukes konsert, får pengene tilbake ved utsalgssted fra og med torsdag. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus