Meny

Fransk politi vil vite mer om drept gjerningsmann

Fransk politi etterlyser vitner som kan si hvem denne mannen er. Foto: Handout / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fransk politi etterlyser opplysninger om en av mennene som sprengte seg selv i lufta i Paris fredag. Passet som ble funnet ved mannen, tilhørte en soldat som er drept i Syria.

Et pass tilhørende syreren Ahmed Almohammed (25) ble funnet ved en av selvmordsbomberne ved Stade de France. En person med dette passet skal ha kommet til Frankrike som flyktning i høst. Fingeravtrykkene hans ble registrert i Hellas og skal ha likhetstrekk med selvmordsbomberens avtrykk.

Les også: Falsk informasjon i etterkant av Paris-terroren florerer på sosiale medier

Serbisk politi pågrep imidlertid lørdag en mann med et pass som er identisk, med unntak av passbildet. Politiet mistenker derfor at begge passene er falske.

Fransk politi har nå gått ut med bildet som var på passet som ble funnet ved selvmordsbomberen og en etterlysning på Twitter på både engelsk og fransk.

Les også: Politiet i Paris tror to terrormistenkte er på frifot

«Denne personen er en av de døde attentatmennene bak angrepene gjennomført 13. november ved Stade de France. Hvis du har informasjon om dette, ta kontakt med franske myndigheter», heter det i meldingen fra politiet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus