Meny

Gjerningsmann identifisert – fra småkriminell til kaldblodig terrorist

TERROR: Politiet har satt opp presenninger og sperret av området utenfor konsertlokalet Bataclan i Paris, ett av åstedene for fredagens terrorangrep. Foto: Benoit Tessier/ Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av gjerningsmennene i Paris fredag er identifisert som 29 år gamle Omar Ismail Mostefai, en småkriminell som endte livet som kaldblodig terrorist.

Mostefai ble identifisert ved hjelp av en avrevet fingertupp som ble funnet i det raserte konsertlokalet Bataclan. 29-åringen var en av tre angripere som sprengte seg selv etter å ha drept 89 personer på åstedet for det blodigste av fredagens angrep.

Han ble født 21. november 1985 i Paris-forstaden Courcouronnes. Inntil en drøy uke før han skulle fylle 30, viste rullebladet hans åtte dommer for småkriminalitet i årene 2004 til 2010. Ingen av forholdene endte med fengselsstraff. Statsadvokat François Molins sier Mostefai i 2010 ble oppfattet som et prioritert mål med tanke på radikalisering, men at mannen «aldri hadde vært implisert i noen etterforskning eller knyttet til terror». Ifølge kilder i politiet undersøkes det nå om Mostefai reiste til Syria i fjor.

Lørdag kveld ble faren og broren hans tatt inn i politiets varetekt etter å ha meldt seg. Boligene deres blir undersøkt av politiet.

– Dette er galskap. Jeg var i Paris i går og jeg så hvordan dette skjedde, sa broren til nyhetsbyrået AFP med skjelvende stemme før han ble ført bort av politiet. Han er en av fire brødre i en søskenflokk på seks. Han sier han brøt kontakten med Mostefai for flere år siden. Han visste at broren hadde vært innblandet i småkriminalitet, men hadde aldri forestilt seg at broren kunne bli radikalisert.

Han fortalte at Mostefai dro til Algerie med familien sin og «den lille jenta hans».

– Det er stund siden jeg hørte noe nytt. Jeg ringte moren min, og hun lot ikke til å vite noe, sa broren lørdag.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus