Meny

Tina-siktet tatt med til åstedet

Tina Jørgensen ble funnet død i september 2000 Foto: Politiet / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 36 år gamle mannen som er siktet i Tina-saken etter å ha snakket om drapet på et lydopptak, skal torsdag ha blitt tatt med til åstedet.

Det melder VG.

Etter det avisa får opplyst, ble den siktede 36-åringen i Tina-saken tatt med tilbake til Sølyst i Stavanger av politiet. Sølyst er stedet der politiet mener Tina Jørgensen (20) ble drept natt til 24. september i 2000.

Les også: Siktede skal ha forklart hvor Tinas eiendeler ble av

Den 36 år gamle mannen er ifølge VGs opplysninger den eneste av de siktede som forklarer seg i saken. Han ble pågrepet 16. september.

Mannen krever seg nå løslatt, melder Stavanger Aftenblad. Hans advokat Odd Rune Torstrup ber om løslatelse allerede før helgen.

– Slik jeg kjenner bevisbildet mot min klient, er det ikke lenger grunn til mistanke, sier forsvareren.

Les også: Avis: Politiet tror Tina ble drept fordi hun avviste en av de siktede

– Mitt syn innledningsvis var at det forelå skjellig grunn til mistanke ut fra de opplysningene politiet satt på da. Av den grunn akseptere vi varetekt og også forlengelse av isolasjon. Men nå er vi kommet til et punkt der jeg mener at det samlede bevisbildet, slik jeg kjenner det, taler med styrke for at ikke vilkårene for fengsel lenger er til stede. Det er ikke lenger sannsynlighetsovervekt over at han har gjort det han er siktet for, sier han.

Les også: Siktet i Tina-saken tror han er mannen på polititegning

Også tre andre menn er siktet for drap eller medvirkning til drap i saken. Alle fire er varetektsfengslet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus