Meny

Fem pågrepet for bosetterdrap på Vestbredden

Israelske soldater tar stilling under sammenstøt med palestinske ungdommer etter at hæren gikk inn i byen Nablus på jakt etter drapsmenn nord på den okkuperte Vestbredden lørdag. Ti palestinere ble såret av israelske skudd i Nablus lørdag, ifølge palestinsk politi og helsepersonell. Foto: Abed Omar Qusini / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelske sikkerhetsstyrker sier de har pågrepet fem angivelige Hamas-medlemmer for drapet på to israelske bosettere på den okkuperte Vestbredden.

Ekteparet i 30-årene ble skutt og drept foran sine fire små barn, som ble funnet fysisk uskadd i baksetet på bilen der drapene skjedde sist torsdag.

Hæren satte inn flere hundre soldater i en storstilt jakt på gjerningsmennene på Vestbredden, noe som har bidratt til økt uro og store palestinske protester. Mandag opplyser politiet, hæren og etterretningstjenesten Shin Bet at de mistenkte gjerningsmennene ble pågrepet allerede fredag.

– Avdelingen tilhørte Hamas-bevegelsen i Nablus, heter det i den felles pressemeldingen.

Nablus er en by nord på Vestbredden. Et ukjent antall «medsammensvorne» er også innbrakt, heter det videre. Statsminister Benjamin Netanyahu sier myndighetene knuser den voksende palestinske uroen med «jernhånd».

– Det finnes ingen grenser for sikkerhetsstyrkenes aktiviteter, sa Netanyahu i en TV-tale mandag.

Helgen var preget av voldsomme sammenstøt og palestinske protester, forsterket av Israels beslutning om å utestenge palestinere fra Jerusalems gamleby etter at to israelere ble knivdrept av en palestiner.

Uroen fortsatte mandag, da to palestinere, deriblant en tolv år gammel gutt, ble drept.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus