Tilliten til Frp i innvandringspolitikken faller

Tilliten til Frps innvandringspolitikk har falt siden i sommer.
Tilliten til Frps innvandringspolitikk har falt siden i sommer. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

 Fremskrittspartiet er det eneste partiet som opplevde at tilliten til innvandringspolitikken dalte i løpet av valgkampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I juni hadde partiet tillit hos 22 prosent av velgerne i innvandringsspørsmål, skriver Dagsavisen. En måned senere var tallet 20 prosent, mens en måling Ipsos MMI har gjort for Arbeiderpartiet dagen etter valget ga en uttelling på bare 17 prosent for Frp i dette spørsmålet.

– Hvis man ser på tilliten, virker det som om Frp har tapt denne saken, sier valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning.

Høyre ligger stabilt rundt 13-14 prosent, mens partiene med den mest liberale politikken – KrF, Venstre og SV – heller ikke har vunnet fram i noen særlig grad.

– Tvert imot har Ap vunnet mest tillit på innvandringspolitikken. Så Frp kom dårlig ut, samtidig som det ikke er noen sterk bølge i mer liberal retning, sier Bergh.

I undersøkelsen for øvrig, er det gjennomgående de største partiene, Arbeiderpartiet og til dels Høyre, som nyter størst tillit på ulike politikkområder. Klima og miljø utmerker seg; her er det forholdsvis lille De Grønne som nytter størst tillit, hele 38 prosent.

Personvernpolicy