Borgarting lagmannsrett reduserer hundedrapsdom

Borgarting lagmannsrett har halvert straffen for mannen som ble dømt til seks måneders fengsel for å ha druknet hunden Lucas i Moss i Østfold i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hunden ble funnet død under Krapfossbrua i Moss i fjor sommer. Ifølge dommen bandt mannen båndet til hunden fast i et betongrør han fant på stedet, før han kastet hunden seks meter ned i vannet.

Selv har mannen forklart at han hadde hørt at drukning var en human måte å dø på, og at han var redd for å påføre hunden unødige lidelser ved å drepe den på andre måter, som å slå den i hodet med en hammer.

Lagmannsretten mener fire måneders fengsel er riktig straffenivå i saken, og sier at mannen skal ha reduksjon i straffen for å ha innrømmet forholdet.

– Han meldte seg selv for politiet da han leste om saken i pressen. Han har tilstått forholdene fra første stund, heter det i dommen.

Forsvarer Even Rønvik hadde fredag formiddag ikke fått diskutert dommen med sin klient, men sier han er glad for at straffen ble redusert.

– Det er særdeles interessant, når påtalemyndigheten først anker på at seks måneder er for mildt, og vi får en halvering i lagmannsretten. Det er gledelig, sier han til NTB.

Mannen ble også fradømt retten til å ha hund og andre husdyr i ti år. Denne delen av straffen har lagmannsretten opprettholdt.

Saken oppdateres..

Personvernpolicy