Vurderer grensekontroll i Norge

Justisminister Anders Anundsen vurderer å innføre grensekontroll til Norge.
Justisminister Anders Anundsen vurderer å innføre grensekontroll til Norge. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) sier Norge fortløpende vurderer hvorvidt det skal innføres grensekontroll som følge av flyktningkrisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Norge er opptatt å finne løsninger i fellesskap med EU i så stor grad som mulig. Det er viktig at vi tenker på kort sikt og lang sikt, sier Anundsen til TV 2.

Anundsen reiste mandag til Brussel for å drøfte flyktningkrisen med ledere fra hele Europa. Forslaget fra EU-kommisjonen om fordeling av 120.000 flyktninger og migranter som allerede befinner seg innenfor EUs grenser, var blant temaene på et ekstraordinært ministermøte.

Les også: Sverige ber Norge ta flyktning-ansvar

– Vi vurderer grensekontroll fortløpende. Det er en situasjon vi ikke har sett maken til. Det er ting som vi skal diskutere og konferere med Stortinget om. Schengen og Dublin-avtalen er nå presset til yttergrensene, sier Anundsen.

Les også: – Kjære flyktning, du er hjertelig velkommen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus