Meny

Farlig biltransport av flyktninger avslørt på nytt

Politiet opplyste lørdag at de håper å få identifisert flere av de 71 døde ved hjelp av mobiltelefonen som ble funnet blant likene. Undersøkelsene av bagasjen, vesker og klær har gitt få indikasjoner bortsett fra et syrisk pass. Foto: Heinz-peter Bader / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var kritisk for tre flyktningbarn som ble reddet fra en biltransport i Østerrike. Samtidig ble fire menneskesmuglere varetektsfengslet etter at 71 mennesker omkom.

De tre barna ble funnet om bord på en lastebil, som beskrives som en van, der de var klemt sammen med 23 andre flyktninger.

Lastebilen ble stoppet fredag morgen ved St. Peter am Hart, rett ved den tyske grensen, ifølge det østerrikske nyhetsbyrået APA.

Sjåføren, en 29-åring som var fra Romania, ble pågrepet etter først å ha forsøkt å flykte, ifølge BBC.

Dehydrert

Menneskene om bord i lastebilen skal ha vært fra Syria, Afghanistan og Bangladesh.

De tre barna, to jenter og en gutt på mellom 5 og 6 år, var dehydrerte og i livsfare.

– Det var svært nære. Ifølge legene ville de ikke ville holdt ut særlig lenger, sier David Furtner i politiet i Oberösterreich-regionen til avisen Kronen Zeitung.

Tilstanden skal ha bedret seg for barna og deres foreldre, som er brakt til sykehuset i byen Braunau.

Bakgrunn: Mistenkte i flyktningtragedien er varetektsfengslet

Varetektsfengslet

Meldingen om det nye funnet kommer bare få dager etter at østerriksk politi fant en lastebil med likene av over 70 flyktningene, blant dem fire barn, som trolig hadde omkommet av oksygenmangel under reisen.

Lastebilen ble oppdaget etterlatt ved motorveien A4 i den østerrikske delstaten Burgenland.

Fire menn, tre fra Bulgaria og en fra Afghanistan, ble pågrepet natt til fredag og siktet i forbindelse med saken Lørdag ble de varetektsfengslet for 30 dager i Kecskemet i Ungarn, ikke langt fra den serbiske grensen. Politiet mener de er medlemmer i et nettverk av menneskesmuglere.

Politiet opplyste lørdag at de håper å få identifisert flere av de døde ved hjelp av mobiltelefonen som ble funnet blant likene. Undersøkelsene av bagasjen, vesker og klær har gitt få indikasjoner. Det er kun funnet et syrisk pass, ifølge Helmut Marban, talsperson for politiet i delstaten Burgenland.

– Det er ufattelig hvordan man kan ha presset 71 mennesker inn i lastebilen, sier Marban.

Nyheten om tragedien har nådd mange av flyktningene som er på flukt, men flere av dem forteller nyhetsbyrået Reuters at de ikke har noe valg for å komme seg videre.Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus