Meny

Sulland kritisk til innstramming av forvaringsreglene

FORVARING: Frode Sulland vil ikke ha strengere regler for forvaring. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksadvokatens utspill om å stramme inn regelverket for forvaring, møter liten forståelse hos Frode Sulland, leder av Advokatforeningens forsvarergruppe.

– Jeg er svært kritisk til Riksadvokatens utspill. Her tapte de i Høyesterett, og nå forsøker de å endre loven i stedet, sier Sulland til Aftenposten.

Samme avis skrev fredag at domstolene trosser advarslene i to av tre saker når de aller farligste forbryterne søker om løslatelse fra forvaring. Reidar Bruusgard hos Riksadvokaten ønsker derfor strengere krav til løslatelse fra forvaring, blant annet som følge av løslatelsen av Nokas-dømte Metkel Betew for under et år siden. Bruusgard var aktor da Betew ble besluttet prøveløslatt av Høyesterett.

– Domstolene har fastslått at påtalemyndigheten og Kriminalomsorgen har hatt en gal forståelse av dette spørsmålet, og har lagt listen for høyt, sier Sulland og påpeker at forvaring er en særreaksjon som er uten tidsbegrensning og dermed er en helt spesiell belastning for den det gjelder.

– Derfor må kravene for fortsatt forvaring være strenge, og bare basere seg på faren for å begå ny, alvorlig kriminalitet, sier Sulland.

Sulland mener systemet for prøveløslatelse av de forvaringsdømte fungerer, men at det skorter på tilbudet de har under selve soningen.

– Meningen var at de skulle få et solid tilbud rettet mot rehabilitering, men det får de ikke, sier Sulland.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus