– Offshoreansatte sniffer kokain på jobb

Offshore-arbeidere sliter mer med stress enn før, på grunn av nedgangstider.
Offshore-arbeidere sliter mer med stress enn før, på grunn av nedgangstider. Foto: Darko Bandic / Ap / NTB Scanpix

Offshorearbeidere med stort arbeidspress og søvnproblemer tar sovepiller for å få sove og kokain for å våkne igjen, sier leder ved Søvnsenteret Rogaland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har merket en klar økning av offshorearbeidere som tar kontakt. Arbeidspresset og den psykiske påkjenningen har økt i nedgangstidene, sier Lisbeth Bratland-Sola, daglig leder for Søvnsenteret Rogaland som hjelper personer med søvnproblemer

– De sliter med søvnen på grunn av oppsigelsesprosessene i bransjen og på grunn av uregelmessig søvn som følge av skiftordninger med lange vakter og nattarbeid, sier Bratland-Sola. Hun sier til Stavanger Aftenblad at dette fører til bruk av både piller og narkotika.

ConocoPhillips får nå rusteste ansatte etter at de fikk medhold i kravet fra Arbeids- og sosialdepartementet. 630 ansatte kan nå rustestes selv om det ikke foreligger mistanke. Testingen gjelder det som betegnes som sikkerhetskritisk personell.

– Vi har hatt denne ordningen siden sommeren 2013. Foreløpig har vi ikke hatt en eneste positiv prøve etter en tilfeldig rustest. Det er vi veldig fornøyd med. Meningen er at dette skal virke forebyggende, sier kommunikasjonsdirektør og myndighetskontakt i Conoco Phillips, Stig S. Kvendseth.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus