Trump saksøker TV-kanal i strid om Miss USA

Donald Trump har fått mye kritikk etter at han omtalte mexicanere som voldtektsmenn og kriminelle. Nå dropper TV-kanalen Univision å vise missekåringen han eier. her er Trump sammen med fjorårsvinneren Erin Brady.
Donald Trump har fått mye kritikk etter at han omtalte mexicanere som voldtektsmenn og kriminelle. Nå dropper TV-kanalen Univision å vise missekåringen han eier. her er Trump sammen med fjorårsvinneren Erin Brady. Foto: Steve Marcus / Reuters

TV-kanalen Univision kutter samarbeidet med Donald Trumps missekåring etter nedlatende karakteristikker av mexicanere. Trump svarer med søksmål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den spanskspråklige amerikanske kanalen bestemte torsdag at den ikke vil sende den Trump-eide missekåringen «Miss USA», som arrangeres 12. juli.

Kanalen vil heller ikke sende andre program som har noe å gjøre med eiendomsmogulen og TV-kjendisen som nå forsøker å bli republikanernes presidentkandidat i 2016.

– Når Mexico sender folk, sender de ikke sine beste, sa da han kunngjorde sitt kandidatur forrige tirsdag.

– De sender folk som har mange problemer, og de tar med seg de problemene. De tar med seg narkotika. De bringer med seg kriminalitet. De er voldtektsmenn, fortsatte han i sin omtale av mexicanske innvandrere, før han la til at «noen, antar jeg, er bra folk».

Univision skrev under på en rettighetskontrakt med Miss Universe-organisasjonen i januar. Ifølge Trumps advokat vil han blant annet svare med et injuriesøksmål.

Fakta om Donald Trump

* Republikansk presidentkandidat. Forretningsmann og milliardær. Høylytt kritiker av Obama. Lekte også med tanken på å stille som republikansk presidentkandidat i 2012.

* Født i 1946 i Queens i New York.

* Studerte økonomi ved Wharton School of Business i Pennsylvania

* Begynte i selskapet til faren, eiendomsmagnaten Fred Trump, før han startet sin egen eiendomsvirksomhet. Eier også flyselskaper og kasinoer. Medeier i Miss Universe-organisasjonen. Produsent og vert for realityshowet «The Apprentice» på TV-kanalen NBC.

* Selskapene hans måtte refinansieres etter store økonomiske problemer tidlig på 90-tallet.

* Gift med Melania Trump. Fem barn fra tre ekteskap.

Personvernpolicy