Skjeggestad bru åpner søndag

Det nordgående løpet på Skjeggestad bru åpnes for trafikk søndag 28. juni. Hele brua ble stengt etter at sørgående løp kollapset 2. februar.
Det nordgående løpet på Skjeggestad bru åpnes for trafikk søndag 28. juni. Hele brua ble stengt etter at sørgående løp kollapset 2. februar. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Nordgående løp på Skjeggestad bru på E18 ved Holmestrand åpner førstkommende søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samferdselsdepartementet opplyser til NTB at nordgående løp vil bli åpnet for trafikk i begge retninger.

– Jeg er svært fornøyd med at Statens vegvesen har fått utført det nødvendige arbeidet for å kunne åpne nordgående bru for trafikk i begge retninger før fellesferien, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Fakta om Skjeggestad bru

* Skjeggestad bru på E18 i Vestfold ble tatt i bruk i 2001.

* Bygd i forbindelse med E18 Gutu – Hellandprosjektet.

* 230 meter lang, med ett løp i hver retning.

* En såkalt kassebru i spennbetong, en svært vanlig brutype.

* Mandag 2. februar brøt bruløpet i sørgående retning sammen da grunnen rundt brufundamentet skled ut. Ingen kom til skade.

* 21. februar ble en stor del av det sørgående løpet sprengt. 23. mars ble ytterligere 70 meter sprengt.

* Norske bruer inspiseres hvert femte år. Skjeggestad bru ble inspisert 1. juli 2011. Neste hovedinspeksjon var planlagt i 2016.

* NVEs utredning viser at gravearbeider ved brua utløste et leirras som gjorde at brua kollapset.

* Nordgående løp åpnes for trafikk i begge retninger søndag 28 juni.

(Kilder: Statens vegvesen, NTB)

Trygt

Det var 2. februar i år sørgående Skjeggestad bru kollapset. Ifølge en rapport skjedde det på grunn av utfyllings- og planeringsarbeid i området rundt brua.

Brua har siden kollapsen vært stengt, den sørgående delen er blitt sprengt, og det har vært jobbet med å stabilisere og bygge opp brua igjen. Da det sørgående løpet kollapset, ble en av pilarene det nordgående løpet står på, forskjøvet. Nå er det gjort omfattende stabiliseringsarbeid i området, og Statens vegvesen vurderer det som trygt når trafikk settes i gang søndag.

– God jobb

Solvik-Olsen sier også at han mener Statens vegvesen har gjort en svært god jobb med å finne praktiske løsninger underveis, samtidig som de har jobbet med gjenåpning av veien, først med den ene brua som åpner nå, så med full gjenoppbygging av det sørgående bruløpet.

– Også politiet fortjener ros for sitt gode bidrag i å sikre god trafikkutvikling, sier Solvik-Olsen, som også skryter av måten Holmestrand og Re kommuner har taklet situasjonen på, og av trafikantenes tålmodighet.

Personvernpolicy