Frp-politiker beskyldes for det «mest inhumane innlegget noensinne»

Det gikk hett for seg da kommunestyret i Hemnes sa ja til å bosette flyktninger for første gang på flere år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang siden 2012 har kommunestyret i Hemnes i Nordland kjørt debatten om bosetting av nye flyktninger etter å ha sagt nei i flere år.

Det gikk hett for seg, og nå blir Frp-politiker Sverre Storbæk beskyld for å ha holdt «mest inhumane innlegget noensinne», skriver NRK.

Rana Blad (krever innlogging) omtalte saken først.

– De som kommer støtter Sharialover, hvor det åpnes for steining ved utroskap og blasfemi. Samtidig synes de det er helt ok med flerkoneri og kjønnslemlestelser. De slakter også dyr på en bestialsk måte. De synes det er greit med tvangsekteskap og kvinneundertrykkelse, sa Storbæk ifølge Rana Blad.

En av dem som talte Storbæk imot var Arbeiderpartiets Vidar Lenningsvik. Det var han som omtalte innlegget som «mest inhumane innlegget noensinne».

– Jeg har aldri hørt noe så galt. Jeg ble helt satt ut. Det var så ekstremt at jeg fikk hakeslepp, sier Lenningsvik til NRK.

Ordfører Kjell Roar Petersen-Øverleir fra Høyre forsøkte flere ganger å stoppe innlegget til Storbæk.

– Det skal være mulighet for å få fram ytringene sine, selv om vi kanskje ikke liker å høre budskapet. Men denne balansegangen er vanskelig, sier ordføreren til NRK.

Storbæk selv tar beskyldningene med ro og sier til NRK at han står inne for det som ble sagt.

– Jeg har aldri kommet med noen rasistiske uttalelser. Jeg angriper ikke hudfarge eller nasjonalitet. Det er religionen jeg angriper, fortsetter Storbæk.

Personvernpolicy