Amerikaner livstruende skadd etter dykking utenfor Træna

En amerikansk mann i 60-årene er livstruende skadd etter et dykk fra et cruiseskip utenfor Træna i Nordland søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Helgeland fikk melding om ulykken klokka 22.17 søndag, opplyser operasjonsleder Ann Line Finanger i Helgeland politidistrikt til NTB.

Mannen, som blir omtalt som en erfaren dykker, gjennomførte et planlagt dykk ved cruiseskipet National Geographic Explorer.

– Én av dykkerne kom opp bevisstløs og uten puls. Det ble startet gjenopplivingsforsøk. Da dykkeren ble hentet av helikopter var han i live, sier kommunikasjonsrådgiver Mette Horsberg i Helgeland politidistrikt.

Overført til UNN

Den amerikanske statsborgeren i 60-årene ble først fraktet til Helgelandssykehuset i Nordland, før han mandag formiddag ble sendt videre til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

– Han har vært på Sandnessjøen sykehus fram til nå, men blir overført til UNN, forteller sykehusets pressevakt Per-Christian Johansen til NTB klokka 11.00.

Johansen omtaler mannen som livstruende skadd.

Ekstremsport

Mannen var en del av rundt 160 passasjerer om bord National Geographic Explorer. Cruiseskipet blir brukt til ekstremsport og seiler fra pol til pol, ifølge Hovedredningssentralen i Nord-Norge.

– De var på vei nordover til Arktis da ulykken skjedde. Akkurat nå ligger de til havn på Værøy i Lofoten, opplyser vakthavende redningsleder Kjell Johansen.

I en pressemelding opplyser Helgeland politidistrikt at saken vil bli etterforsket rutinemessig, men at de ikke har mistanker om noe kriminelt forhold.

Personvernpolicy