Åpen for alle - alltid

Alle savnede på Ifjordfjellet i Finnmark funnet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle de tre personene som var savnet på Ifjordfjellet i Finnmark, ble funnet sent søndag kveld. En av dem er i god form, mens de to andre betegnes som nedkjølt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Politiet har kontroll på alle de tre savnede. En person er i god form. De to andre er nedkjølt og blir fraktet ned til vei hvor de blir tatt hånd om av helsepersonell, skriver Østfinnmark politidistrikt på Twitter like før klokka 23 søndag kveld.

Det var en av politiets patruljer som fant to av de savnede som gikk til fots. Den tredje savnede kjørte snøscooter, opplyser politiet.

Alle de tre personene er norske statsborgere. Leteaksjonen var konsentrert om området nordøst for Fuglevannet på Ifjordfjellet, hvor politiet ut fra opplysninger fra de savnede antok at minst to av dem befant seg.

Politiet fikk hjelp av mannskaper fra Sivilforsvaret, Røde Kors og Norske Redningshunder. Et Sea King redningshelikopter ble satt inn i søket søndag kveld, men måtte trekke seg ut igjen på grunn av de dårlige værforholdene.