Se overvåkningsvideo:

Flere siktet etter pingvintyveri i Ålesund

Flere personer er siktet etter at tre pingvinkyllinger og ett egg ble stjålet fra Atlanterhavsparken i Ålesund natt til torsdag. Dyrene er trolig ikke i live, ifølge driftsleder Rune Veiseth.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Sunnmøre opplyser at flere personer er siktet etter dyrevelferdsloven, men de vil ikke si hvor mange som er siktet.

– Flere har erkjent at de var til stede, men ingen har erkjent å ha tatt bort kyllinger eller egg, sier politiadvokat Hilde Haugen til NTB.

Bakgrunn: Pingvinkyllinger stjålet i Ålesund – er i livsfare

Politiadvokaten sier det pågår etterforskning i saken, men hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere. Hun utelukker imidlertid ikke at de har flere avhør igjen.

Foreløpig siktelse

Personene er siktet etter paragraf 14, som blant annet sier det er forbudt å utøve vold mot dyr eller hensette dyr i hjelpeløs tilstand.

– Det er en siktelse som er foreløpig, og den er kommet fram i forbindelse med etterforskningen, sier Haugen.

Tidligere ble det opplyst at sju russ var mistenkt for å stå bak tyveriet.

Driftsleder ved Atlanterhavsparken opplyser til Sunnmørsposten at det har kommet konkrete tips om at pingvinene ble satt ut i terrenget, og flere russ har også bidratt i letingen etter kyllingene. Han tror sjansen for å finne kyllingene i live er liten.

– Nekter å fortelle

Overvåkingsbilder viser at syv personer har vært inne i Atlanterhavsparken, og politiet har avhørt syv russ.

– Det kom en russejente ned hit sammen med politiet og fortalte at hun visste hvem det var, fordi hun var en av dem. Og det vi har fått høre nå er at noen av dem har kjørt ned i området her og plassert fuglene ut i naturen, men altså nekter å si hvor. Det skal ha skjedd torsdag ettermiddag, sier Veiseth til Dagbladet.

Ingen tilståelse

Torsdag kveld gikk om lag 30 russ på leteaksjon i terrenget rundt i Atlanterhavsparken, mens syv satt i avhør.

Til Sunnmørsposten sier operasjonsleder John Kåre Flo i Sunnmøre politidistrikt at ingen har tilstått.

– Jeg vil ikke si noe om hva som har kommet frem i avhør, men det er ingen som har erkjent noe skyld, sier Flo til avisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden