Jeb Bush: – Ville ikke ha invadert Irak

Jeb Bush, som forventes å stille som amerikansk presidentkandidat, sier han ikke ville invadert Irak gitt det vi vet om landet i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppklaringen kom på et folkemøte i Tempe i delstaten Arizona torsdag. Tidligere denne uken har Bush gitt ulike svar på det samme spørsmålet.

I et intervju med Fox News svarte Bush ja da han fikk spørsmål om han ville invadert Irak, forutsatt at han hadde kunnskapen vi sitter på i dag. Senere forklarte han at han hadde misforstått og svart på hva han ville gjort basert på kunnskapen amerikanske politikere hadde i 2003.

Jeb Bush er broren til tidligere president George W. Bush, som i 2003 sendte amerikanske soldater til Irak. Invasjonen ble hevdet å være nødvendig siden Irak angivelig hadde masseødeleggelsesvåpen, noe som senere viste seg å ikke stemme.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden