Ingrid Alexandra døpte redningsskøyta Elias

Prinsesse Ingrid Alexandra var gudmor da redningsselskapets nyeste skøyte, Elias, ble døpt ved Honnørbryggen mandag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den elleve år gamle prinsessen ba om at hell og lykke måtte følge den nye skøyta og mannskapet hennes i deres « ansvarsfulle gjerning langs den norske kysten». Så sendte hun av gårde den tradisjonelle champagneflasken som markerer en skipsdåp.

Da hun opplevde alle gudmødres lille mareritt – flasken knuste ikke – rødmet prinsessen lett, men tok det med fatning. På det tredje forsøket knuste flasken, og de edle dråpene skummet over baugen på Elias.

– Det er en spesiell ære for oss at prinsessen har sagt ja til å være gudmor, sa redningsselskapets generalsekretær Rikke Lind i sin tale til båt og gudmor før dåpen.

Ingrid Alexandra er for øvrig ikke den første fra kongefamilien som døper en av båtene som sørger for sikkerheten langs kysten.

Både prinsesse Astrid og kronprinsesse Mette-Marit har døpt redningsskøyter tidligere. I tillegg var farfar kong Harald ved Ingrid Alexandras side under mandagens oppdrag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært