Kineserne vil ha slutt på stripping i begravelser

Har kjempet mot trenden i ti år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I snart ti år har kinesiske myndigheter jobbet for å få slutt på den kuriøse trenden med å leie inn strippere til begravelser.

Fenomenet, som startet rundt 2006, anses for å være støtende, mener myndighetene.

Nå setter myndighetene inn et nytt støt mot begravelsesstripping og skal samarbeide med politiet i landet, skriver Wall Street Journals Kina-blogg.

Strippet foran barna

Bilder fra en begravelse i den kinesiske byen Handan ble raskt spredd på nett i mars. Bildene viser en stripper som tar av seg BHen, foran barna som var tilstede i begravelsen.

I denne begravelsen skal det ha vært seks strippere som kom for å danse erotisk dans, til ære for den avdøde.

Etterforskningen viste at underholdningen brøt med sikkerhetsreglene. Den ansvarlige for stripperne ble holdt fengslet i 15 dager og fikk en bot på om lag 80.000 kroner.

Opera og film

Begravelser i Kina har tradisjon for å samle familie og venner som ikke ser hverander for ofte. Mange arbeider langt unna og kommer sjelden hjem. Tidligere har det vært vanlig med kinesisk opera som en form for underholdning, mens i den senere tid har filmvisning tatt over, skriver AP.

Fenomenet med stripping i begravelser har spredd seg i den østlige delen av verden.

For fire år siden ble det laget en dokumentar om stripping i begravelser i Taiwan, skriver Huffington Post.

Strippingen skulle være en form for gave til den avdøde. Det er vanlig å vise respekt for de døde ved å gi en gave, som mat eller penger.

Personvernpolicy