Meny

Kjendiser med opprop for å støtte norske jøder

Kjendiser med opprop for å støtte norske jøder

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over hundre kjente personer fra finans- og kulturlivet har skrevet under på et opprop for å støtte norske jøder. Kjendisene ber toppolitikerne om å ta tak i jødenes situasjon og bidra til holdningsendring.

Aksjonen består av en helsides annonse i Aftenposten og en Facebook-gruppe og er rettet mot lederne i landets sju største partier. Initiativtakerne ønsker grundig kartlegging av omfanget av jødehets i Norge og ber partilederne besvare tre spørsmål.

Nanna Segelcke er blant initiativtakerne til kampanjen. Hun sier hun håper oppropet kan føre til økt bevissthet når det gjelder mobbing og trakassering av jødiske barn og unge. Segelcke viser til to rapporter fra henholdsvis Oslo kommune og Holocaustsenteret som avdekker mobbing av og fordommer mot jøder i Norge.

– Vi kan ikke finne oss i at en liten gruppe i samfunnet skal trakasseres på det groveste, år etter år etter år. Nå er det nok, sier blomsterforhandler Finn Schjøll til NRK.

Les også: Hva skjedde med Karl Bogomolno?

Forstander Ervin Kohn i Det Mosaiske Trossamfund (DMT) er positiv til initiativet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixForstander Ervin Kohn i Det Mosaiske Trossamfund (DMT) er positiv til initiativet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Blant de andre som har skrevet under på oppropet er investor Øystein Stray Spetalen, forfatter Jon Michelet og eiendomskonge Olav Thon.

– Jeg synes det er flott at man står opp for landsmenn. Det er viktig å bekjempe antisemittisme, ikke fordi det er synd på jødene, men fordi antisemittisme er en sykdom som vi må bekjempe, sier Ervin Kohn, som er forstander for Det mosaiske Trossamfunn i Norge.

Bilde av annonsen. (Beklager at oppløsningen ikke er bedre.)Bilde av annonsen. (Beklager at oppløsningen ikke er bedre.)

Se også video fra da norske muslimer lagde fredens ring rundt synagogen i Oslo:

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært