Drapssiktet 80-åring fengslet i åtte uker

En 80 år gammel mann er siktet for forsettlig drap på sin kone på Grålum i Sarpsborg. Foto: Petter Kalnes / Sarpsborg Arbeiderblad / NTB scanpix
En 80 år gammel mann er siktet for forsettlig drap på sin kone på Grålum i Sarpsborg. Foto: Petter Kalnes / Sarpsborg Arbeiderblad / NTB scanpix

Den 80 år gamle mannen som er siktet for å ha skutt og drept kona si i Sarpsborg, er varetektsfengslet i åtte nye uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet er mistanken mot mannen styrket, og de fikk i Sarpsborg tingrett medhold i kravet om forlenget fengsling.

Den siktede samtykket i midten av mars til varetektsfengsling i fire uker, men da han torsdag ble framstilt for fengsling på nytt, ba forsvareren hans om at 80-åringen skulle løslates.

– Klienten min ønsker å bli løslatt, og det har jeg full forståelse for. Han sliter fryktelig. Han er en person som på ingen måte vil forbindes med verken politi eller fengsel, sier advokat Harald Otterstad til NRK.

Styrket mistanke

Aktor Bjørn Thune sier at politiets mistanke om forsettlig drap er styrket i betydelig grad.

– Det er på grunn av uttalelser til politiet i forbindelse med at han meldte fra om handlingen, i tillegg til foreløpige tekniske funn. Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at det dreier seg om skudd avfyrt på kloss hold, sier Thune, som ba om at mannen skulle fengsles i åtte nye uker.

– Vi mener det ikke lenger foreligger noen fare for bevisforspillelse. Vi mener ikke at siktede kan være en trussel, men at det vil vekke anstøt i befolkningen dersom han løslates på nåværende tidspunkt, legger Thune til.

Anker fengslingen

80-åringen har erkjent de faktiske forhold rundt dødsfallet til hans 72 år gamle kone. Men mannen hevder at rifleskuddet som tok konas liv, ble avfyrt ved et uhell. Det var mannen selv som ringte og varslet politiet om hendelsen, og han ble kort tid etter pågrepet uten dramatikk og siktet for forsettlig drap.

Samtidig har han fortalt at han hadde kranglet med kona i timene før hun ble skutt og drept tirsdag 17. mars.

Otterstad opplyser at de vil anke rettens avgjørelse om videre fengsling. (©NTB)

Personvernpolicy