Politiet avfyrte varselsskudd etter knivstikking i Trondheim

Det ble dramatikk da politiet skulle pågripe en mann som knivstakk andre personer i Trondheim tirsdag ettermiddag. Foto: Siri Gulbrandsen / NTB scanpix
Det ble dramatikk da politiet skulle pågripe en mann som knivstakk andre personer i Trondheim tirsdag ettermiddag. Foto: Siri Gulbrandsen / NTB scanpix

Politiet så seg tirsdag nødt til å løsne et varselskudd da de skulle pågripe en 25-årig mann som knivstakk to personer på Trondheim Torg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avdelingsdirektør Kaare Songstad i Politidirektoratet var dette første gang politiet har avfyrt varselskudd siden det ble innført bevæpning med enhåndsvåpen i november i fjor.

– Fra det tidspunktet og til i dag er det ett tilfelle hvor politiet har avfyrt varselskudd. Det var dagens skudd i Trondheim, sa Songstad til Adresseavisen.

I forrige uke ble den midlertidige bevæpningen av politiet forlenget med ytterligere åtte uker, fra 12. april til 7. juni.

Spesialenheten varslet

Politiet i Trondheim opplyste via Twitter at gjerningsmannen truet politipatruljen da den prøvde å pågripe ham, og det var derfor den så seg nødt til å avfyre et varselskudd.

Angivelig ble det brukt både pepperspray, batonger og hundepatrulje i forsøket på å få fatt i mannen.

Etter hendelsen skal Spesialenheten for politisaker vurdere om det er grunnlag for å etterforske politiets opptreden.

– Så lenge det er avfyrt skudd eller varselskudd, skal det rapporteres. De må se om det er noe straffbart ved det som er gjort i tjenesten med tanke på våpeninstruksen, sa krimvaktleder Bård Jacobsen til Adresseavisen.

Ikke alvorlig skadd

De to sårede personene ble kjørt til sykehus etter hendelsen, men var ikke alvorlig skadde. Det dreier seg om en mann på 49 år og en kvinne på 46 år.

– Kvinnen skal opereres for stikkskader i halsen. Mannen skal opereres for stikkskader i skulderen, sa Harald Sjoner, jourhavende jurist i Sør-Trøndelag politidistrikt, tirsdag kveld.

Ifølge Sjoner kjente de to fornærmede hverandre. Det er angivelig ingen relasjon mellom fornærmede og siktede.

Drama

Det var stor dramatikk da knivstikkingen og pågripelsen skjedde midt på Trondheim Torg tirsdag ettermiddag. Mange personer var til stede i området.

Politiet beskriver knivstikkingen som en alvorlig voldshendelse. Den fornærmede kvinnen var selv en av dem som ringte politiet for å varsle om hendelsen.

Flere vitner ble avhørt av politiet utover tirsdagskvelden. Det ble også sperret av et større område slik at kriminalteknikerne fikk gjort nødvendige undersøkelser.

Psykiatrisk vurdering

Den 25 år gamle gjerningsmannen har fått oppnevnt advokat, men han skulle ikke avhøres tirsdag kveld.

– Vi vil først avhøre andre vitner, sa Jacobsen.

Ifølge både TV 2 og VG skulle mannen bli framstilt for en lege som skal vurdere om han skal tvangsinnlegges eller fengsles.

Mannen satt tirsdag kveld i varetekt. Han kan ifølge Jacobsen ikke karakteriseres som en kjenning av politiet.

Personvernpolicy