Meny

Harrison Ford skadd i flyulykke

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skuespilleren Harrison Ford slapp fra det med moderate skader da han styrtet med et småfly i Los Angeles i California torsdag.

Den 72 år gamle Hollywood-stjernen fikk flere stygge kutt i hodet da det gule toseters veteranflyet han fløy i, styrtet på en golfbane i Santa Monica, ifølge nettsiden TMZ.

– Da vi kom til stedet, fant vi et lite fly som var styrtet på golfbanen i nærheten av Santa Monica flyplass. Det var én person i flyet, en voksen mann, som ble fraktet til sykehus, opplyser en talsmann for brannvesenet.

Sønnen hans tvitret senere at faren var kraftig forslått, men likevel OK, og agenten hans, Ina Treciokas, opplyste at han ventes å bli helt frisk igjen.

Brannvesenet opplyste først at flygeren var kritisk skadd, men endret det senere til moderate skader.

En lokal TV-kanal sier at vitner så at Ford ble hjulpet ut av flyet, og at han kunne gå selv. To leger som spilte golf da flyet gikk inn for landing på gresset, ga Ford førstehjelp.

TV-bildene viser det lille flyet med smadret neseparti i enden av en lang stripe med pløyd opp gress på golfbanen.

Ford er kjent fra filmer i «Indiana Jones»- og «Star Wars»-seriene.

Han er en entusiastisk flyger og har eid flere fly i sitt liv. Flyet han krasjet med torsdag, er et Ryan PT-22-treningsfly med åpen cockpit som ble mye brukt under annen verdenskrig.

Populært