Meny

Sandberg sier KrF-utspill skjedde i affekt

Per Sandberg (FrP) møtte KrF-leder Knut Arild Hareide i en korridor på Stortinget tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-nestleder Per Sandberg sier utspillet om at KrF hadde et ansvar for rekruttering til terrorgrupper, skjedde i affekt.

Tirsdag møtte KrF-leder Knut Arild Hareide og Sandberg hverandre for første gang siden midten av februar, da hele samarbeidsavtalen mellom regjeringen og støttepartiene var truet. Krisen ble utløst av at Sandberg ga KrF et ansvar for at det skjedde norsk rekruttering til terrororganisasjoner som deltok i krig i utlandet.

– Utsagnet skjedde litt i affekt for budskapet mitt var klart og tydelig i forhold til at jeg ønsket at KrF og de andre partiene bør ta ansvar. Dette kom i etterkant av at KrFs nestleder faktisk påsto at Fremskrittspartiet gjorde det lettere å rekruttere til IS. Det synenes jeg var en like ille påstand, sier Sandberg til NRK.

Det nestlederen egentlig mente var å spørre om ikke det var riktig om de andre partiene, som hadde sittet i posisjoner i en årrekke, burde ta et større ansvar for manglende integrering.

– Der har Frp arvet et stort etterslep fra de andre partiene og der mener jeg de andre partiene bør ta et større ansvar, sier Sandberg.

Etter at saken nå er avklart og partiene igjen har reetablert det gode samarbeidet, lover Sandberg at velgerne ikke vil se noe mindre til ham i tiden framover. Han sier han stiller seg 100 prosent lojal til samarbeidsavtalen mellom regjeringen og KrF og Venstre.

– Hovedoppgaven min det er å ivareta Frps velgere og sørge for at vi får enda flere velgere med basis i politikken Frp fører, sier Sandberg. (©NTB)

Populært