Meny

Odd Nerdrum har inngått forlik

Kunstneren Odd Nerdrum og The Nerdrum Institute har inngått forlik. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er inngått forlik mellom kunstner Odd Nerdrum og The Nerdrum Institute, opplyser partene i en felles pressemelding.

Nerdrum og instituttet inngikk en avtale i 2009, men etter drøyt to år avsluttet kunstneren avtalen. TNI valgte som følge av dette å saksøke maleren for et tap som ble anslått til 23 millioner kroner. I september i fjor havnet partene i retten.

Larvik tingrett frifant Nerdrum for kravet samme måned, men dommen ble anket av TNI. Mandag kunngjorde imidlertid partene i en felles pressemelding fra deres advokater at de har inngått forlik.

– Partene er nå enige om å bilegge tvisten på nærmere avtalte vilkår, heter det i kunngjøringen.

Les også: Nerdrum må forberede seg på fengsel

De ønsker ikke kommentere saken ytterligere overfor NTB.

– Partene er enige om kun å gjengi pressemeldingen, som de er enige om, og å ikke kommentere forlikets innhold utover det, sier TNIs advokat Espen Komnæs.

Tiårig kontrakt

Kunstneren og TNI hadde inngått en tiårig kontrakt som ga instituttet eksklusiv rett til markedsføre og selge Nedrums kunst verden rundt. Ifølge Dagens Næringsliv skulle instituttet få 50 prosent provisjon for å selge kunsten.

I retten sto striden om hvorvidt avtalen var oppsigelig. Larvik tingrett skrev i dommen der den frikjenner Odd Nerdrum, at partene i sin korrespondanse hadde avtalt seg bort fra å rette økonomiske krav mot hverandre, meldte avisen.

Les også: Nerdrum mot Nedrum-institutt i retten

Nerdrum valgte å avslutte avtalen fordi han mente at samarbeidet ikke hadde skapt noe ny aktivitet, går det fram av hans advokat Stein E. Hoves sluttinnlegg til Larvik tingrett.

Flere rettssaker

Kunstneren har de siste årene vært nødt til å møte i retten i flere saker. Han ble tidligere i fjor dømt til fengsel i ett år og åtte måneder for grovt skattesvik.

Åtte måneder av straffen ble gjort betinget, men Nerdrum anket til Høyesterett og ba om at hele dommen ble gjort betinget. Høyesterett avviste å behandle saken.
Populært