Meny

Astronauter på sin tredje romvandring på åtte dager

NASA-astronaut Barry «Butch» Wilmore er på romvandring, mens jorda passerer i bakgrunnen, for å klargjøre Den internasjonale romstasjonen (ISS). Kollega Terry Virts kan man se i speilbildet på visiret. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To amerikanske astronauter var søndag ute på en flere timer lang romvandring for å klargjøre Den internasjonale romstasjonen (ISS) til kommersielt bruk i fremtiden.

Det var astronautenes tredje romvandring på åtte dager. I løpet av den seks timer og 41 minutter lange romvandringen satte de to astronautene Barry Wilmore og Terry Virts opp antenner og kommunikasjonsutstyr.

Dette ble gjort for at kommersielle amerikanske romskip skal være i stand til å parkere på romstasjonen i fremtiden, opplyser NASA.

Les også: Jakten på en ny jordklode

Romvandringen er den tredje på kort tid, og er en av mange planlagte for det kommende året, for å forberede at flere kommersielle romskip kan ankomme romstasjonen.

NASA avviklet sitt romfergeprogram i 2011, men de privateide selskapene Boeing og SpaceX arbeider med nye romskip som skal frakte astronauter til verdensrommet så tidlig som 2017.

Les også: Vil rydde romskrot med laser

I mellomtiden må verdens astronauter betale Russland 70 millioner dollar, over fem milliarder norske kroner, per sete om bord på sine Sojus-kapsler.

Populært