Frifunnet for dødsvoldtekt

Juryen i Hålogaland lagmannsrett har frifunnet en 41 år gammel mann for voldtekt av en mann med døden til følge i Olderdalen i Troms i 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor ble 41-åringen dømt sammen med en annen mann til ti års fengsel for dødsvoldtekten av en 55 år gammel mann i Olderdalen i Kåfjord. I tingretten skyldte den medtiltalte 32-åringen på kameraten og sa det var 41-åringen som sto for mishandlingen. 41-åringen selv fastholdt at han ikke hadde vært til stede. Det ble funnet DNA fra begge mennene på en støvsuger på stedet, men 41-åringen sto på at han måtte ha avlagt dette under et tidligere besøk på stedet.

Etter dommen i tingretten var det bare 41-åringen som anket videre i rettssystemet. Den andre godtok dommen.

Under ankesaken har juryen i Hålogaland lagmannsrett åpenbart trodd på 41-åringen. Torsdag ble han frifunnet for alle anklager og kunne gå ut av domstolen som en fri mann etter 16 måneder i varetekt. Hva som har overbevist lagretten er ukjent ettersom den ikke begrunner sine avgjørelser.

– Min klient er lettet over å bli trodd. Han har holdt på den samme forklaringen hele tiden. Det at den tidligere kameraten hans ikke anket dommen sa vel også sitt, sier advokat Svein Kristian Wikstrøm som har forsvart mannen til NTB.

Personvernpolicy