Meny

Kinesisk forretningsmann henrettet

Arkivfoto av Liu Hang under en konferanse i Mianyang i mars 2008. Forrentingsmannen Liu ble mandag henrettet etter at han i fjor ble dømt til døden blant annet for organisert kriminalitet. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinesiske myndigheter henrettet mandag en tidligere gruvebaron med bånd til den avsatte sikkerhetssjefen Zhou Yongkang, melder statlige medier.

Henrettelsen av Liu Han, tidligere styreformann i Hanlong Group, ble utført på ordre fra den høyeste domstolen i provinsen Hubei sentralt i Kina, melder nyhetsbyrået Xinhua.

Liu var i sin tid på 230. plass på lista over Kinas rikeste. Han ble i fjor stilt for retten sammen med 36 andre, anklaget for drap og organisert kriminalitet. Lius lillebror Liu Wei og tre andre i saken ble også henrettet mandag, ifølge Xinhua.

Saken mot Liu er blant de mest kjente i president Xi Jinpings dyptpløyende kamp mot korrupsjon.

Ifølge Reuters' kilder var Liu en tidligere forretningskollega av Kinas tidligere sikkerhetssjef Zhou Yongkangs (71) eldste sønn Zhou Bin. 71-åringen er blant annet siktet for å ha tatt imot bestikkelser og for å ha lekket statshemmeligheter. Saken knyttes til en maktkamp internt i kommunistpartiet, og Zhou er hittil den høyest rangerte personen som blir mål for Jinpings oppgjør med korrupsjon. (©NTB)

Populært