Meny

Kvinne avhørt etter drap på mann i Oslo

Politiet etterforsker et dødsfall påp Mortensrud i Oslo som drap. Foto: Terje Pedersen 9(NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen som er pågrepet og siktet for forsettlig drap på en mann på Mortensrud i Oslo, ble avhørt fredag kveld. Den drepte mannen er identifisert.

– Siktede forklarer seg for politiet og vi runder av nå. Avhøret fortsetter på lørdag. Avdøde er nå identifisert og varsling av pårørende er iverksatt. Vi vil ikke gi mer informasjon om de involverte før varsling er gått i orden, sier politiinspektør Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til NTB sent fredag kveld.

Kvinnens forsvarer er advokat Petar Sekulic. Han forteller at avhøret startet klokka 19.30 og ble rundet av i 23-tiden.

– Hun samarbeider med politiet. Hun er sterkt preget av situasjonen, men utover det kan jeg ikke si noe på det nåværende tidspunkt, sier Sekulic til NTB.

Når på lørdag politiet vil gjenoppta avhøret av den drapssiktede kvinnen, var sent fredag kveld uvisst.

Ringte politiet

Politiet fikk melding om det de betegner som et drap rundt klokka 13 fredag. Det var den siktede kvinnen selv som ringte politiet og fortalte om den døde mannen i en leilighet på Mortensrud.

Da politipatruljen rykket ut til stedet, fant de en død mann der.

– Ut ifra funn på stedet, forstår man at det dreier seg om et drap, sier Metlid.

Politiinspektøren kan ikke si noe om når drapet ble begått. Hun nevner at det er for tidlig å si noe om motiv eller hva som kan ha skjedd, og legger til at obduksjonen av den døde vil bli en viktig del av etterforskningen.

– Det har vært en relasjon mellom kvinnen og den drepte mannen, men vi kan ikke si noe om dette foreløpig, sier Metlid.

Fengsling mandag

Heller ikke advokat Sekulic ønsker å gå nærmere inn på detaljer i saken, som hvilken relasjon kvinnen og den drepte hadde til hverandre.

Sekulic sier kvinnen etter alt å dømme blir framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett på mandag.

Det er imidlertid klart at kvinnen ble oppsøkt av politiet fredag ettermiddag på et annet sted enn leiligheten der mannen ble funnet død.

Hun var ifølge politiet preget av situasjonen da hun ble pågrepet, og ble tatt med til politihuset på Grønland hvor hun fredag kveld måtte gjennomgå en kriminalteknisk undersøkelse.

– Den siktede er en kvinne, hun er norsk og hun bor i Oslo. Hun var tydelig merket av den situasjonen hun var i da politiet oppsøkte henne, sier Metlid, som legger til at politiet er i en innledende fase i etterforskningen og må være tilbakeholdne med informasjon.

Ukjent for politiet

Metlid sier politiet ikke har informasjon om at flere er involvert i saken, og forteller at kvinnen så langt har samarbeidet med politiet.

Kvinnen er helt ukjent for politiet fra tidligere, men Metlid ville fredag ikke kommentere om den drepte også er det.

Politiet jobbet hele fredag ettermiddag med avhør av vitner og sikring av spor.
Populært