84-åring døde etter å ha blitt slått ned

En 84 år gammel mann som ble slått ned på gaten i Narvik sist helg, døde torsdag av skadene. Politiet mener dødsfallet henger sammen med voldsepisoden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble slått med knyttneve i ansiktet av en mann i 30-årene søndag, skriver Fremover. Han brakk skulderen som følge av hendelsen, som beskrives som uprovosert.

Torsdag døde han på sykehus.

– Hans død kan settes i forbindelse med volden han ble utsatt for, sier politijurist Siv Remen i Midtre Hålogaland politidistrikt. Hun vil ikke uttale seg nærmere om dødsårsaken.

Klarte seg selv

– Han var bevisst og i relativt god form da han ble lagt inn på sykehuset. Dette var en 84 år gammel mann som bodde hjemme og klarte seg selv, sier Remen til VG.

Han hadde kjøpt pizza og var på vei hjem da han ble slått ned i en gate i Narvik sentrum

Siktede var ferdig avhørt og løslatt, men ble pågrepet på nytt og ble fredag varetektsfengslet i fire uker.

Han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han har erkjent straffskyld basert på det vitner har fortalt, men sier han ikke husker noe selv, forteller politiadvokaten.

– Veldig trist sak

– Han har uttrykt at han synes det er en veldig trist sak, sier advokat Elise Stokland, som er oppnevnt som forsvarer i saken.

Den antatte gjerningsmannen er ukjent for politiet og er ikke tidligere straffet. Rett før voldsepisoden forsøkte han ifølge vitner å bryte seg inn i bilen til en hjemmesykepleier, men ga opp da hun kjørte av gårde.

Deretter traff han på 84-åringen og slo ham ned.

Mannen i 30-årene fremsto som beruset, og forklarte til politiet at han hadde drukket alkohol. Politiet har også testet ham for andre stoffer, men venter fortsatt på svaret på disse prøvene.