Meny

Ny narkoaksjon i Oslo etter oppringninger til «hasj-telefon»

Politiet har beslaglagt en mobiltelefon som har et av de mest populære numrene for kjøp av narkotika i hovedstaden. Telefonen mottar så mange oppkall hver dag at politiet ikke har kapasitet til å svare. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I september og desember i fjor pågrep Oslo-politiet nærmere 50 personer i et større hasjnettverk. En beslaglagt mobiltelefon har nå ført til enda flere pågripelser.

Tirsdag kveld aksjonerte Oslo-politiet og pågrep sju personer, blant dem to tidligere innehavere av butikker i Lime-kjeden.

Pågripelsene er et direkte resultat av at en mobiltelefon som ble beslaglagt i fjor, våknet til liv igjen, skriver Dagbladet.

– I forbindelse med den første aksjonen i september avdekket vi at ett bestemt telefonnummer framsto som selve salgssentralen for nettverket. Det dreier seg om flere hundre samtaler hver dag. Men etter de første pågripelsesaksjonene oppdaget vi at det samme nummeret faktisk ble tatt i bruk på ny, sier etterforskningsleder Jan Erik Bresil ved Grønland politistasjon.

Det viser seg at nummeret er et av de mest kjente numrene i hovedstaden for narkotikakjøp, og ifølge Bresil er antall narkotikasalg tilknyttet én telefon kanskje det høyeste norsk politi har opplevd.

Nummeret er så populært at politiet ikke har hatt kapasitet til å svare på alle oppringningene, og derfor går de nå ut og offentliggjør at de sitter på kundelister og telefonnumrene på telefonen.

– De som prøver å kjøpe narkotika fra dette nettverket, er en del av etterforskningen. Nå kan de slutte å ringe, sier Bresil.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus