Meny

Svensk politi skjøt mann som knivstakk kvinne

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann ble skutt av politiet da han angrep en kvinne med kniv utenfor Ulricehamn i Västra Götaland sørvest i Sverige tirsdag kveld.

En politipatrulje rykket ut til Gällstad da det kom melding like etter klokken 19 om at en mann og en kvinne sloss utendørs.

– Når patruljen ankommer stedet, ser de gjennom et vindu i en bolig at mannen angriper kvinnen med kniv. Patruljen går inn og forsøker å avverge handlingen med blant annet batong, sier Joakim Hansson, fungerende operasjonsleder i politiet i Västra Götaland.

– Det lyktes ikke, og politiet så seg nødt til å benytte kvinnens nødvergerett og skyte med skarpt mot mannen, tilføyer Hansson.

Mannen skal ha stukket kvinnen med kniv flere ganger, blant annet i hodet og ryggen, før han selv ble truffet av et skudd i mageregionen.

Operasjonslederen kan ikke si noe om tilstanden til verken mannen eller kvinnen er i live, men begge ble brakt til sykehus. Mannen er mistenkt for drapsforsøk.

Politiet ville tirsdag kveld ikke opplyse om de involvertes alder.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus