– Politimann drept i selvmordsangrep i Istanbul

Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinnelig selvmordsbomber angrep tirsdag en politistasjon i Sultanahmet-bydelen i Istanbul i Tyrkia, opplyser byens guvernør. Én politimann ble drept, ifølge tyrkiske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En politimann ble drept i angrepet, mens en annen politimann ble lettere såret, opplyser byens guvernør Vasip Sahin til den tyrkiske avisen Zaman.

Den kvinnelige selvmordsbomberen døde i angrepet mot en turistpolitiets bygning i bydelen Sultanahmet i Istanbul.

Kvinnen snakket engelsk og sa at hun hadde mistet lommeboka si da hun gikk inn på politistasjonen i 17-tiden tirsdag, ifølge guvernøren.

Identitet

Nasjonaliteten og identiteten hennes er foreløpig ukjent. Ingen gruppe hadde tirsdag kveld tatt på seg ansvaret for angrepet.

– Vi prøver nå å fastslå gjerningspersonens identitet, sier Sahin.

Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu sier det ikke er blitt avdekket om kvinnen var tilknyttet noen spesiell gruppe.

– Vi har gitt ordre om at hendelsen skal bli omfattende etterforsket, sier han.

Turistområde

Bydelen Sultanahmet er et populært turistområde som ligger i den historiske delen av Istanbul. Blant annet Sultan Ahmed-moskeen, ofte kalt den blå moské, og Hagia Sofia-kirken ligger der.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

TV-bilder viser at nødetatene strømmet til stedet, politiet sperret gater, og trikken som går gjennom Sultanahmet, stanset.

Ifølge CNN Turk var det skuddvekslinger mellom politiet og selvmordsbomberen, mens TV-kanalen NTV kort tid etter angrepet meldte at gjerningspersonen detonerte en håndgranat.

Flere angrep

Torsdag forrige uke angrep den marxistiske gruppen DHKP-C det historiske Dolmabache-palasset i Istanbul.

Gruppen sier at angrepet var en hevn for drapet på tenåringen Berkin Elvan, som ble skadd da politiet slo ned de store demonstrasjonene mot regjeringen i mai og juni 2013. Elvan døde i mars 2014 etter å ha ligget i koma i 269 dager. Ingen ble såret i angrepet på palasset.

I en uttalelse anklaget gruppen regjeringspartiet AKP for drapet, i tillegg til at president Recep Tayyip Erdogan blir beskyldt for å ha beordret en «massakre».