Meny

– Politimann drept i selvmordsangrep i Istanbul

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinnelig selvmordsbomber angrep tirsdag en politistasjon i Sultanahmet-bydelen i Istanbul i Tyrkia, opplyser byens guvernør. Én politimann ble drept, ifølge tyrkiske medier.

En politimann ble drept i angrepet, mens en annen politimann ble lettere såret, opplyser byens guvernør Vasip Sahin til den tyrkiske avisen Zaman.

Den kvinnelige selvmordsbomberen døde i angrepet mot en turistpolitiets bygning i bydelen Sultanahmet i Istanbul.

Kvinnen snakket engelsk og sa at hun hadde mistet lommeboka si da hun gikk inn på politistasjonen i 17-tiden tirsdag, ifølge guvernøren.

Identitet

Nasjonaliteten og identiteten hennes er foreløpig ukjent. Ingen gruppe hadde tirsdag kveld tatt på seg ansvaret for angrepet.

– Vi prøver nå å fastslå gjerningspersonens identitet, sier Sahin.

Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu sier det ikke er blitt avdekket om kvinnen var tilknyttet noen spesiell gruppe.

– Vi har gitt ordre om at hendelsen skal bli omfattende etterforsket, sier han.

Turistområde

Bydelen Sultanahmet er et populært turistområde som ligger i den historiske delen av Istanbul. Blant annet Sultan Ahmed-moskeen, ofte kalt den blå moské, og Hagia Sofia-kirken ligger der.

TV-bilder viser at nødetatene strømmet til stedet, politiet sperret gater, og trikken som går gjennom Sultanahmet, stanset.

Ifølge CNN Turk var det skuddvekslinger mellom politiet og selvmordsbomberen, mens TV-kanalen NTV kort tid etter angrepet meldte at gjerningspersonen detonerte en håndgranat.

Flere angrep

Torsdag forrige uke angrep den marxistiske gruppen DHKP-C det historiske Dolmabache-palasset i Istanbul.

Gruppen sier at angrepet var en hevn for drapet på tenåringen Berkin Elvan, som ble skadd da politiet slo ned de store demonstrasjonene mot regjeringen i mai og juni 2013. Elvan døde i mars 2014 etter å ha ligget i koma i 269 dager. Ingen ble såret i angrepet på palasset.

I en uttalelse anklaget gruppen regjeringspartiet AKP for drapet, i tillegg til at president Recep Tayyip Erdogan blir beskyldt for å ha beordret en «massakre».

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus