Meny

Støttedemonstrasjon for svenske moskeer

Over 1.000 mennesker samlet seg på Mynttorget i Stockholm fredag for å protestere mot de mange angrepene mot moskeer i Sverige i fjor. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere tusen mennesker demonstrerte flere steder i Sverige fredag i protest mot at flere moskeer har blitt angrepet og forsøkt satt i brann den siste tiden.

Både i Stockholm, Göteborg og Malmö hadde flere organisasjoner gått sammen for å arrangere støttedemonstrasjoner for muslimske forsamlinger i Sverige.

Demonstrasjonene ble holdt dagen etter at en moské i Uddevalla ble forsøkt påtent og det ble skrevet rasistiske slagord på moskéveggen. Tidligere i romjulen ble to moskeer i henholdsvis Eslöv og Eskilstuna også angrepet.

Les også: Brannbombe kastet mot moské i Uppsala

– Vi ønsker å vise at disse angrepene er et problem for alle i samfunnet og ikke bare muslimer, sier Mohammed Kharraki, talsmann for det islamske forbundet i Sverige.

Han sier angrepene er et angrep på retten folk har til fritt å utøve sin religion.

– Alle, både politikere og andre samfunnsborgere, bør spørre seg selv om det er et slikt samfunn vi vil ha, sier Kharraki.

Les også: Enda en moské påtent i Sverige

Ingen personer har blitt fysisk skadd i moskéangrepene, men mange muslimer sier de er redde.

Ifølge en oversikt laget av tidsskriftet Expo ble moskeer og andre muslimske bønnelokaler utsatt for i gjennomsnitt ett angrep i måneden i 2014.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus